Kezdőlap
Kapcsolatfelvétel
Oldaltérkép
Könyvtárunkról
Hírek, Újdonságok
Katalógus
Elérhetőségünk
Szolgáltatásaink
Kép és videó galéria
Olvasói fórum
Tudásexpó-Expressz
Kapcsolatfelvétel
Nyitvatartás
Szombathelyi SIKER Könyvtár
2023. június. 11.
Névnap: Barnabás


Hírlevél
Név:
E-mail:
Leiratkozás
Szavazás
Meg van elégedve rendezvényeinkkel?
Igen
Általában igen
Egyáltalán nem
www.ysolutions.hu
www.nfu.hu
A honlap a TÁMOP-3.2.4-08/1-2009-0031 azonosító számú pályázat támogatásával valósult meg.

Számítógép és Internet használat


SZÁMÍTÓGÉP-ÉS INTERNET HASZNÁLATI SZABÁLYZAT
A számítógép- és internet használat térítési díjas szolgáltatás. A díjtételeket a mindenkor érvényes könyvtári díjtételek melléklete tartalmazza. Kivételt képez az eMagyarország Pont kijelölt gépén az e-Kormányzati szolgáltatások igénybe vétele.
A számítógépeket csak érvényes olvasójeggyel, vagy könyvtári regisztrációval rendelkezők használhatják. 14 éven aluli gyermekek csak felnőtt kíséretében vehetik igénybe a szolgáltatás.
A használónak minden alkalommal ki kell tölteni az  információs pultnál lévő nyilvántartási lapot. Ez szintén feltétele a szolgáltatás igénybe vételének.
Alkalmanként egy órát tölthet a gép előtt. Amennyiben más nem tart rá igényt, további egy órával meghosszabbítható a géphasználat. Szövegszerkesztési munka esetében előzetes egyeztetés alapján hosszabb időtartamú használat is igényelhető.
Internethasználatra előjegyzést felveszünk. Ha az internetre bejelentkezett felhasználó a megbeszélt időponton túl 10 perccel nem jelentkezik, akkor elveszti a géphasználati lehetőségét, s ebben az esetben a szabaddá vált géphez bárki odaülhet.
A számítógépek be- és kikapcsolását csak a könyvtár alkalmazottja végezheti.
Ha bármilyen működési rendellenességet észlel, kérjük, azonnal szóljon a könyvtárosnak!
Nyomtatás fekete-fehér lézernyomtatóval és színes nyomtatóval is lehetséges. Ha nyomtatni kíván, kérje a könyvtáros segítségét!
Az Internethasználat során be kell tartani a Netikett (http://www.mlbe.hu/netikett.htm) előírásait. Tilos a számítógépek alkotmányellenes célú és közerkölcsbe ütköző felhasználása!
A számítógépen tárolt olvasói adatok rendszeresen törlésre kerülnek, ezért javasoljuk saját adathordozóra elmenteni. Csak vírusellenőrzött adathordozót szabad a könyvtár gépeiben használni.
Internetről letöltött illetve hozott programokat tilos telepíteni, kivétel ez alól, ha a program elengedhetetlenül szükséges az Ön munkájához!
A használó köteles a rendelkezésre bocsátott technikai eszközöket rendeltetésszerűen használni. Szándékos rongálás esetén a használó köteles az okozott kárt megtéríteni.
A könyvtárban Önön kívül mások is tanulnak, jegyzetelnek, olvasnak. Kérjük Ön is csendesen dolgozzon! A számítógépnél étel, ital fogyasztása tilos!
A szabályok megszegése, rendzavarás esetén az olvasó kizárja önmagát a szolgáltatásból! 


SZOMBATHELYI SIKER KÖNYVTÁR ALAPÍTVÁNY
E-mail: siker@vk-szombathely2.bibl.hu
 
 
 
Beállítás kezdőlapként | Hozzáadás a kedvencekhez | Ajánlás e-mailben | Szerzői jogok
Copyright © 2006-2011. SZOMBATHELYI SIKER Könyvtár. All rights reserved.