Kezdőlap
Kapcsolatfelvétel
Oldaltérkép
Könyvtárunkról
Hírek, Újdonságok
Katalógus
Elérhetőségünk
Szolgáltatásaink
Kép és videó galéria
Olvasói fórum
Tudásexpó-Expressz
Kapcsolatfelvétel
Nyitvatartás
Szombathelyi SIKER Könyvtár
2022. július. 05.
Névnap: Emese, Sarolta


Hírlevél
Név:
E-mail:
Leiratkozás
Szavazás
Meg van elégedve rendezvényeinkkel?
Igen
Általában igen
Egyáltalán nem
www.ysolutions.hu
www.nfu.hu
A honlap a TÁMOP-3.2.4-08/1-2009-0031 azonosító számú pályázat támogatásával valósult meg.

Ajándékkötetek/2. - 2019. 07. 29.

1000 kérdés a tudományok világából

Miért vannak a rózsának tövisei és a sünnek tüskéi? Miért úszik a hajó? Mi van az atom belsejében? Mi a „chip"? Ezekre és még sok más „miértre" ad kimerítő választ ez a természettudománnyal foglalkozó könyv. A könyv nemcsak részletes, hanem szórakoztató ismertetést is nyújt a biológia, a kémia, a fizika és az elektronika területéről. Az elméletet könnyen elvégezhető kísérletekkel, játékokkal és kvízkérdésekkel teszi érdekesebbé.

 

1000 kérdés hírs emberekről

Miért vált híressé... Attila, Justinianus, I. Erzsébet, Nagy Péter, Leonardo, Periklész, Kolumbusz, Magellán, Beethoven, a Curie házaspár, Einstein, Kennedy, Hitler, Tolsztoj, Chaplin, Pisacco, a Holdra lépő űrhajósok... és annyi, de annyi más "személyiség" a történelemben, a tudományban, a felfedezésekben és a művészetben? Csak a tehetségüknek köszönhető mindez, vagy annak a történelmi helyzetnek is, amelyben éltek? Szerencsésebbek voltak a többieknél vagy nagyobb érzékkel és ösztönnel rendelkeztek, mint a kortársaik? Az "1000 kérdés híres emberekről" című könyv egyet jelent azzal, hogy megismerjük azok életét és életművét, akik előttünk éltek.

 

CASNICI, LAURA: 1000 kérdés 1000 válasz a természetről

A könyv segítségével jobban megértheti az olvasó, miként "működik" a természet világa, és mi az ember szerepe a környezet törékeny egyensúlyának a fenntartásában.

 

SZABÓNÉ ZAVACZKI ANDREA: Csillagászat - Gyermektudomány
Tartalom:
A Világegyetem
A Tejútrendszer
A Naprendszer
A Nap
A bolygók
A Föld bolygótestvérei
A Föld
A Hold
A Nap, a Föld és a Hold
Csillagok
Üstökösök
Meteorok
Űrkutatás
Totó

 

ORTNER, GERLINDE: Új ​gyógyító mesék

Dr. Gerlinde Ortner gyermekpszichológusnő a Gyógyító mesék a gyermeki agresszió és félelem ellen, és mindaz, amit a szülőknek a meséléskor tudnia kell c. kötete sikerén felbuzdulva, most 6-10 éveseknek írt meséket. Nehéz időszak ez egy gyermek fejlődése során, a dédelgetett családi körből most kerül át a közömbösebb idegen világba, ahol folyton meg kell küzdenie. Állandó készenlét, résen levés lesz az élete, amely állapotot érzelmileg nem tudja feldolgozni – agresszív lesz, esetleg depressziós, a kudarcélményei pedig egész életre szóló lelki sérülést idézhetnek elő. Segítsünk rajta, szeressük – de hogyan? Ehhez nyújt segítséget a már nálunk is jól ismert osztrák pszichológusnő.

 

A világ története - Az őskortól napjainkig - Az őskortól napjainkig

Az áttekintés az alábbi fejezetekre tagolódik: A történelem előtti világ; Az ősi világ; A klasszikus világ; A középkor világa; Az újkor kezdete; A tizenkilencedik század világa; Napjaink.

A kötet közel félezer illusztrációjával valóságos vizuális kényeztetést jelent. Minden oldalpár egy-egy tárgykörre összpontosít, a legtöbb esetben felvonultatva egy azonnal áttekinthető kronológiát is, így ideális, ha gyorsan utána akarunk nézni valaminek, de akkor is, ha el akarunk mélyülni benne. A világtörténelem korszakaiba belehelyezve a mutatja be a magyar történelem eseményeit is.

 

    1 / 2 oldal » »»


SZOMBATHELYI SIKER KÖNYVTÁR ALAPÍTVÁNY
E-mail: siker@vk-szombathely2.bibl.hu
 
 
 
Beállítás kezdőlapként | Hozzáadás a kedvencekhez | Ajánlás e-mailben | Szerzői jogok
Copyright © 2006-2011. SZOMBATHELYI SIKER Könyvtár. All rights reserved.