Kezdőlap
Kapcsolatfelvétel
Oldaltérkép
Könyvtárunkról
Hírek, Újdonságok
Katalógus
Elérhetőségünk
Szolgáltatásaink
Kép és videó galéria
Olvasói fórum
Tudásexpó-Expressz
Kapcsolatfelvétel
Nyitvatartás
Szombathelyi SIKER Könyvtár
2023. június. 11.
Névnap: Barnabás


Hírlevél
Név:
E-mail:
Leiratkozás
Szavazás
Meg van elégedve rendezvényeinkkel?
Igen
Általában igen
Egyáltalán nem
www.ysolutions.hu
www.nfu.hu
A honlap a TÁMOP-3.2.4-08/1-2009-0031 azonosító számú pályázat támogatásával valósult meg.

Hírek 2016.

 

2016. 12. 21.

A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány az egészség megőrzéséhez szükséges aktív kikapcsolódás elősegítése érdekében – az Erzsébet-program keretében – az idei évben másodszor is üdülési pályázatot hirdetett nyugdíjasok számára. Könyvtárunk - ahogy év elején és az elmúlt években is - segített a hátrányos helyzetű, szociálisan rászoruló nyugdíjasoknak az Erzsébet-program pályázatának elérésében.
 

2016. 12. 06.

 

Már hagyomány, hogy könyvtárunkba látogat a Mikulás. A Szűrcsapó Óvódából jönnek gyerekek, hogy találkozzanak vele és énekeljenek, verset mondjanak neki.

 

2016. 11. 15.


Megkezdődött szokásos Karácsonyi könyvvásárunk, ahol feleslegessé vált vagy rongált könyveinket árusítjuk ki óriási választékkal, kedvező áron.
A vásár november 15-től december 22-ig tart. A korábbról megmaradt készletet 50% kedvezménnyel, illetve 100 forintos darabáron árusítjuk ki.

 

 

2016. 10. 06.

A „Legkreatívabb olvasó”című" kiállításunk megnyitóját tartottuk 2016. október 6-án. A zsűri több díjat is kiosztott: I. helyezett Kiricsi Józsefné, II. helyezett Iványiné Nagy Kinga, III. helyezett Babos Sándorné. Zsűri különdíj: I. Timár Gyuláné, II. Potor Krisztina, III. Bogáth Lajosné. Siker Könyvtár díjazottjai: Péntek Éva, Francia-Clenner Evelin, Borsováné Farkas Katalin, Nagyné Pesti Gizella. A legfiatalabb pályázónak járó díjat Varga Gréta kapta.
A zsűri tagjai voltak: Dezse Krisztina selyemékszer és selyemkép készítő, Nagy Marianna könyvtáros, kézműves technikák oktatója és Tali Júlianna jelmez- és bábkészítő. Hegedűn közreműködött Káldy Márton és Brandiszné Szép Emőke.

Szent Márton megosztotta köpenyét
- A Szűrcsapó Óvoda óvodásai ismerkedtek Szent Márton életének meghatározó történetével. A foglalkozást Dr. Wächterné Lakatos Ágnes tartotta.

 
 

2016. 06. 23.


A Zrínyi Ilona Általános Iskola által szervezett nyári napközis tábor két csoportjának 2016. június 21-én és 22-én játékos vetélkedőt rendeztünk. Játékvezető Kiss Zoltánné volt.
 

2016. 06. 10.

A Nyugat-magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központ Könyvtár és Levéltár 2016. június 9-én, hatodik alkalommal rendezte meg az Ünnepi Könyvheti Felolvashow-t, melyben könyvtárunk is Olvasópontként szerepelt. Ebből az alkalomból pl. a Gothard Jenő Általános Iskola, a Premontrei Gimnázium és a Kanizsai Dorottya Gimnázium tanulói jöttek hozzánk felolvasni.
 

2016. 05. 26.

Május 25-én Moretti Gemma Minden, ami Élet című verseskötetének bemutatóját tartottuk.

A költővel Nagy Éva könyvtáros beszélgetett. Verseit Kenderes Csaba színművész (e.h.) adta elő. 
 

2016. 04. 15.

TEMI konferencia, Szilvásvárad - 2016. április 5-6.

Könyvtárunk alapítója, a Területi Művelődési Intézmények Egyesülete ebben az évben is Szilvásváradon tartott intézményei részére szakmai tapasztalatcserét.
A két napos programot Eperjes Károly Kossuth-, és Jászai Mari-díjas színművész "A színház világa ma Magyarországon, színészet és közélet" című előadása, valamint Gottgeisl Rita szakértő "Minden, amit a civil szervezetekről tudni érdemes" című előadása tette még színvonalasabbá.
A rendezvényen került átadásra az "Urbán Gyula Közösségi Művelődésért Díj", melyet Kenese Szilvia - a TEMI elnöke, Somogyi Nóra - a tatabányai KPVDSZ Művelődési Ház igazgatója, Csiszárné Mahler Mónika - a székesfehérvári Arany Bulla Könyvtár vezetője, valamint Fülöp Péter a győri Arany János Művelődési Ház igazgatója kaptak meg.
 

2016. 03. 01.

Könyvtárunk az elmúlt évekhez hasonlóan, idén is segített a hátrányos helyzetű, szociálisan rászoruló nyugdíjasoknak az Erzsébet-program pályázatainak elérésében.
A kedvezményes üdülésről szóló pályázathoz 26-an, Kedvezményes fürdőbelépők nyugdíjasok számára elnevezésű pályázathoz  34-en kérték a segítségünket. A könyvtár munkatársai minden esetben rendelkezésére álltak a hozzánk fordulóknak.
 


SZOMBATHELYI SIKER KÖNYVTÁR ALAPÍTVÁNY
E-mail: siker@vk-szombathely2.bibl.hu
 
 
 
Beállítás kezdőlapként | Hozzáadás a kedvencekhez | Ajánlás e-mailben | Szerzői jogok
Copyright © 2006-2011. SZOMBATHELYI SIKER Könyvtár. All rights reserved.